Energie voor thuis | Direct online geregeld

Energie voor thuis | Direct online geregeld

Energie voor thuis

Laat je gegevens achter en bekijk direct je aanbod. Eén zekerheid: met een VolFlex energiecontract betaal je altijd de werkelijke energiekosten!
  1. Profiteer maximaal van prijsdalingen met een variabel tarief op de dagmarkt
  2. Alle vrijheid met een flexibele looptijd
  3. Vast maandelijks termijnbedrag en jaarlijkse afrekening per 1 januari
  4. Continu inzicht in tarieven en verwachte energiekosten
De overstapservice van Hezelaer Energy
Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres, dan regelen wij – na je definitieve akkoord – de overstap. Je hoeft dus niets te laten weten aan je oude leverancier en ontvangt automatisch de eindafrekening.


Vragen en antwoorden

Wat hebben jullie nodig voor een aanbod op maat?
Zoek de volgende gegevens bij elkaar en bereken direct online je verwachte energiekosten.
  1. Verbruik elektriciteit in kWh en/of gas in m³ per jaar
    Je vindt het jaarverbruik op een recente jaarafrekening of in het klantportaal van je huidige leverancier. Ga je verhuizen? Maak dan zelf een inschatting. Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.479 kWh elektriciteit en 1.169 m³ gas per jaar.
  2. Als je zonnepanelen hebt: teruglevering elektriciteit in kWh per jaar
  3. Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres: Einddatum huidige energiecontract
    De startdatum moet na de einddatum van je huidige energiecontract liggen. Zo voorkom je dat je huidige leverancier een opzegvergoeding (boete) in rekening brengt omdat je te vroeg overstapt. Heb je nu een flexibel contract voor onbepaalde tijd, dan kun je iedere gewenste startdatum in de toekomst kiezen.
Regelen jullie de overstap?
Als je al een energiecontract hebt lopen op het leveringsadres, dan regelen wij – na je definitieve akkoord – de overstap. Je hoeft dus niets te laten weten aan je oude leverancier en ontvangt automatisch de eindafrekening.

Wat is de looptijd van het VolFlex energiecontract?
Bij VolFlex heb je alle vrijheid met een flexibele looptijd. We hopen natuurlijk dat je lang blijft, maar het is altijd mogelijk om je contract tussentijds per direct te beëindigen.

Kan ik vrijblijvend het digitale aanbod bekijken?
Jazeker, je bekijkt het aanbod geheel vrijblijvend! Pas in de laatste stap geef je je digitale akkoord. Vervolgens ontvang je van ons de contractbevestiging.

Tot wanneer is het VolFlex aanbod geldig?
Na het invullen van je gegevens ontvang je een aanbod dat 30 dagen geldig is.

Hoe werkt een VolFlex energiecontract?
Met VolFlex baseren we jouw tarief – per kWh voor elektriciteit en per m³ voor gas – op de energieprijs op de korte termijnbeurzen, ook wel de spot- of dagmarkt. De prijzen en prijsschommelingen op de spotmarkt kun je op elk gewenst moment inzien. Eerlijk en helemaal transparant! Van prijsdalingen profiteer je dus meteen, maar prijsstijgingen zie je ook terug in het tarief. In tegenstelling tot vaste contracten hoeven wij als energieleverancier bij VolFlex geen risicopremie in te prijzen. Hierdoor valt het VolFlex-tarief gemiddeld lager uit dan een vast tarief.



Is het ook mogelijk om een vast tarief af te spreken?
Voor consumenten bieden we op dit moment geen vast tarief aan. Een vaste prijs brengt risico’s met zich mee voor de leverancier. Deze risico-opslag wordt doorberekend in het tarief. Vergelijk het vastleggen van een tarief met een verzekering. Je weet achteraf pas of je het juiste moment hebt gekozen en betaalt gemiddeld meer dan nodig is. Bij VolFlex ben je hiervan verlost en betaal je altijd de werkelijke energiekosten van de beurs. Voor thuis is VolFlex dus nog steeds de beste keuze.

Bieden jullie ook een eenmalige cashback voor nieuwe klanten?
Door hevige concurrentie op de energiemarkt wordt er op prijsvergelijkingswebsites vaak een eenmalige cashback aangeboden aan nieuwe klanten. Concurrenten bieden met deze actiekortingen energiecontracten aan die ver onder inkoopprijs liggen en gokken erop dat ze dit terugverdienen bij een (stilzwijgende) verlenging. Bij deze verlenging betaal je vervolgens de hoofdprijs. Hezelaer Energy kiest er bewust voor om hier niet in mee te gaan. Je kunt er bij ons op vertrouwen dat je altijd een eerlijk aanbod krijgt, of je nu een nieuwe of bestaande klant bent. Geen lokkertjes of ‘sigaren uit eigen doos’ dus, maar wel een scherp tarief!

Hoe krijg ik inzicht in mijn gegevens?
Via het klantportaal krijg je doorlopend inzicht inzicht in je klantgegevens, dagverbruiken (als je een slimme meter hebt) en energiekosten. Via onze vernieuwde tarievenpagina is het voor iedereen mogelijk om de prijzen op de dagmarkt te volgen.

Wanneer ontvang ik de jaarafrekening?
Bij Hezelaer Energy ontvang je altijd per 1 januari je jaarafrekening. Je jaarafrekening loopt op die manier gelijk aan het kalenderjaar. Wel zo overzichtelijk!

Moet ik mijn meterstanden aan jullie doorgeven?
Als je een slimme meter hebt, dan lezen we die op afstand uit. Heb je geen slimme meter, dan ontvang je per e-mail een verzoek om de meterstanden door te geven, rond de startdatum en steeds rond 1 januari voor de jaarafrekening. Bij je netbeheerder vraag je alsnog een slimme meter aan.

Hoe werkt VolFlex in combinatie met een slimme of conventionele meter?
Heb je een slimme meter, dan vindt de afrekening plaats op basis van je werkelijk per kwartier (voor elektriciteit) en per uur (voor gas) gemeten afname/verbruik en/of invoeding/teruglevering. Met andere woorden: door je verbruik te sturen kun je profiteren van momenten met een lage of negatieve prijs. Heb je geen (werkende) slimme meter, dan beschikken we niet over je meetdata per kwartier/uur en verdelen we je afname en/of invoeding binnen het jaar dus op basis van een standaardprofiel. Deze standaardverdeling wordt bepaald door de netbeheerder. In dat geval kun je je verbruik niet sturen naar voordelige momenten, maar profiteer je uiteindelijk natuurlijk wel mee van prijsdalingen op de dagmarkt.

    • Related Articles

    • Energie Levering | Kleinzakelijk

      Graag maken we een passend voorstel dat helemaal is afgestemd op jouw wensen voor levering van energie. Klik hier om direct online een offerte aan te vragen.
    • Modelformulier voor ontbinding leveringsovereenkomst consumenten

      Je kunt hier het formulier downloaden waarmee je binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst als consument je contract nog kunt ontbinden.
    • Uitleg energiekosten | Kleinverbruikaansluitingen

      Elk kalenderjaar (1 januari t/m 31 december) maken wij een afrekening op. Op deze afrekening maken we de werkelijke kosten inzichtelijk en worden de gefactureerde termijnbedragen in mindering gebracht. Op deze energierekening zie je verschillende ...
    • Verbruik inzien

      Via het klantportaal kun je inzicht krijgen in je verbruik: Het kan even duren voor de verbruiksgegevens zijn opgehaald. Meerdere leveringsadressen/klantnummers Wanneer we voor jou op meerdere adressen leveren (of geleverd hebben), kies dan eerst het ...
    • Berekening van het termijnbedrag

      Wanneer wordt het termijnbedrag vastgesteld? Je termijnbedrag wordt vastgesteld op het moment dat je een contract met ons aangaat. Tevens wordt er jaarlijks een herberekening van het termijnbedrag gemaakt bij het opmaken van de jaarafrekening. Op de ...